Pouwels Audiovisueel laat Toppers in Rooj ‘shinen’

Op zaterdag 21 april verzorgden wij het geluid, licht en leverden wij het podium voor het evenement Toppers in Rooj. Dit vond plaats in de Evenementenhal in Venray. Tijdens deze avond zetten de vijf toppers uit Venray, samen met de Roojse Hofkapel en MMSK St. Petrus Banden een geweldige show neer. Onze toppers maakten de show helemaal af en liet Toppers in Rooj ‘shinen’.

Onze toppers tijdens Toppers in Rooj

Electro-Voice X2 line-array

Door de combinatie van het soort evenement en de locatie, hebben wij ervoor gekozen om ons nieuwe geluidssysteem, het X-Line Advance X2 line array van Electro-Voice, in te zetten. Dit resulteerde in een helder, vol geluid. De mix van ruim 60-kanalen kwam helemaal tot zijn recht. Het evenement kreeg hierdoor het resultaat wat het verdiende.

Door een beetje extra aandacht voor de opstelling van de laag kasten, zorgden we ervoor dat de lage tonen op het podium sterk verminderd werden. Het geluid op het podium werd lekker rustig en hierdoor ook beter te hanteren in de zaal. Dit allemaal voor een top-resultaat.

En ook qua licht hadden we enkele toppers die we zeker moeten noemen. Het meerendeel van de armaturen waren van Robe en CLF Lighting. De echte toppers waren de Viva CMY led-movingheads van Robe. De veelzijdigheid van deze armaturen paste perfect bij deze show. En ‘shinen’ deden ze zeker.

Nog enkele technische X2 details

Voor de liefhebbers hebben we enkele details over het geluidssysteem op een rijtje gezet. Het X2 geluidssysteem bestond uit:

  • 12x EV X2-212/90 topkasten
  • 8x EV X12-128 subs in een links-rechts end-fire opstelling
  • 2x EV PX2152 topkasten dienden als infill
  • 12x EV PX1122 en EV PX1152 monitors op het podium

Dit alles werd aangestuurd door:

  • EV TG7, CP4000 en CP3000 versterkers met ingebouwde RCM28 DSP’s
  • KlarkTeknik DN9848 systeemprocessor
Amp city voor Toppers in Rooj

Fotografie: © MOYO Fotografie

Videoregistratie door Peel en Maas Venray

Omroep Peel en Maas maakte de onderstaande videoregistratie.