Geluid voor 75 jaar Freedom in Venray

Op zaterdag 19 oktober stond Venray stil bij het feit dat het dorp 75 jaar geleden bevrijd is. Dit werd door MMSK St. Petrus Banden gedaan middels het concert Freedom in de Schouwburg in Venray. Tijdens dit concert verzorgden wij de volledige geluidstechniek.

Heel veel microfoons

75-jaar Freedom in Venray - Don Mulders

Geluidstechnisch was dit een ontzettend mooi project. Bijna 100 kanalen waren er nodig om het orkest en koor uit te versterken. De vocalisten en elk instrument en koorlid had zijn/haar eigen microfoon. Ook de solisten kregen nog een aparte microfoon. Zo haal je al snel dit ruime aantal kanalen.

Om de vocalisten goed uit de verf te laten komen en voldoende headroom te geven, zetten we de Shure ULXD draadloze microfoons in. Deze topserie van Shure gaf ons de mogelijkheid om de vocalisten een goede plaats te geven in de mix van het orkest en het koor.
Verder werden er microfoons van Sennheiser en Neuman ingezet.

Eerste keer Electro-Voice X2 line-array in het theater

75-jaar Freedom in Venray

Tijdens deze productie was het de vuurdoop voor onze Electro-Voice X2 line-array. Dit was de eerste keer dat we ermee het theater in doken. Een setup van vier kasten en één sub per kant leverden de basis voor dit concert. Dit werd aangestuurd door TG-7 versterkers van Electro-Voice en op het balkon aangevuld door de Meyer-huisinstallatie van de Schouwburg.

Op het podium zorgden onze Electro-Voice PX1122 en PX1152 monitors voor een dekkend podiumgeluid voor de artiesten.

Een vloeiende samenwerking

Door een nauwe samenwerking met MMSK St. Petrus Banden en de Schouwburg verliep de opbouw gestroomlijnd. Alle elementen stonden op het juiste moment op zijn plaats, waardoor er voldoende tijd was voor een soundcheck en generale repetitie. Dit laatste zorgde ervoor dat er tijdens het concert niets aan het toeval over werd gelaten.

Ook op zoek naar een partner waarmee een
vloeiende samenwerking mogelijk is? Klik dan hier.

Fotografie: Angelique Lemmens Photography