Audiovisuele oplossingen voor elk evenement

Naast geluid en licht speelt beeld ook een steeds grotere rol. Het toepassen van beeld tijdens evenementen gebeurt al heel lang. En het toepassen ervan groeit nog altijd. Vele evenementen kunnen zelfs niet meer zonder beeld. Beeld maakt dan ook een steeds groter deel uit van onze audiovisuele oplossingen.

Audiovisuele oplossingen in verschillende soorten en maten

Beeld is er in verschillende soorten en maten. Welke vorm van beeld van toepassing is op uw evenement is afhankelijk van de rol die beeld gaat vervullen tijdens het evenement.

Projectie

Projectie is de meest oude vorm. Film en foto’s worden al heel lang geprojecteerd. In bioscopen, maar ook thuis. Uiteraard is de kwaliteit tegenwoordig veel hoger dan vroeger. Beeld in full HD of 4K kwaliteit op projectieschermen van 1 meter breed tot bijna elke breedte en verhouding is mogelijk.
Projectie is een vorm die we nog veel toepassen op bedrijfsevenementen en productpresentaties. Maar ook op muziekevenementen wordt nog vaak projectie ingezet als audiovisuele oplossing.

Audiovisuele oplossingen voor elk evenement

Tv-schermen

Naast projectie bestaan vele audiovisuele oplossingen tegenwoordig uit tv-schermen en LED-schermen. De meest gangbare tv-schermen zijn tussen de 40 inch en 65 inch. Elk evenement vraagt om zijn eigen formaat tv. Dus ook groter of kleiner is mogelijk.
Tv-schermen zijn een ideale oplossingen voor presentaties aan kleine groepen bezoekers of voor toepassingen als informatieschermen.

Audiovisuele oplossingen voor elk evenement

LED-schermen

En wordt het echt groot, dan zijn er LED-schermen voor een goede beeldoplossing. Modulaire systemen waarmee ieder formaat beeld te vormen is. Deze vorm van beeld wordt tegenwoordig vooral veel toegepast op evenementen. Het voordeel van dit type beeld is dat het makkelijk toepast kan worden in combinatie met show- of daglicht. Dit door de hoge lichtopbrengst van de LED-schermen.

Audiovisuele oplossingen voor elk evenement

Zorg altijd voor goede content

Unieke beeldafmetingen vragen om maatwerk content of extra apparatuur voor het schalen en converteren van beeldmateriaal. Het is niet altijd plug-and-play net als bij standaard beeldformaten. Video-uitgangen bij laptops hebben bijvoorbeeld een standaard beeldformaat van 16:9 of 16:10 en maximaal full HD. Nieuwere laptops hebben ook al 4K beelduitvoer. Deze kun je vaak direct aansluiten op een projector of scherm, zonder aparte randapparatuur. Wil je andere beeldformaten zenden, dan zijn bijvoorbeeld beeldprocessors of scalers vereist. Deze zorgen ervoor dat beeld correct geschaald en weergegeven wordt.

Het maken van aangepaste creatieve content is heel vak op zichzelf. Content makers zijn gespecialiseerd in het maken van deze vorm van content. Indien gewenst helpen wij u uiteraard ook bij het vinden van de juiste content makers voor uw evenement.

De juiste audiovisuele oplossingen beginnen met het juiste advies

Op zoek naar een audiovisuele oplossing voor uw evenement, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op basis van de vorm en het doel van uw evenement, creëren wij samen met u een passende oplossing voor het toepassen van beeld, geluid en licht. Dit op een dusdanige manier dat de oplossing bijdraagt aan het behalen van het doel van uw evenement.