Nieuwe geluidsinstallatie voor MFC De Meulewiek

In 2020 stond voor MFC De Meulewiek in Meterik een grote verbouwing op de planning. Een onderdeel van deze verbouwing was een nieuwe geluidsinstallatie. Deze installatie hebben wij mogen leveren en installeren. Samen met het technische team van De Meulewiek hebben we de luidsprekers en versterkers gemonteerd. De geluidsinstallatie is op 29 december officieel opgeleverd.

De geluidsinstallatie

Van het bestuur van MFC De Meulewiek kregen we de vraag een voorstel te maken voor het leveren van een nieuwe geluidsinstallatie. Deze geluidsinstallatie moest ervoor gaan zorgen dat alle verenigingen optimaal en gebruiksvriendelijk gebruik kunnen maken van de geluidstechnische faciliteiten. Belangrijke voorwaarden waren:

  • Schaalbaarheid van het systeem
  • Duidelijke spraakverstaanbaarheid
  • Voldoende vermogen

Schaalbaarheid van het systeem

Het geluidssysteem moest opgedeeld kunnen worden in meerdere losse systemen, maar daarnaast ook ingezet worden als een groot systeem als alle ruimten samengevoegd zouden worden. Een slimme aansturing van het systeem door middel van de Dynacord MXE5 matrix maakt dit mogelijk.

Dynacord MXE5, IPX10:4 en TPC-1
Electro-Voice Evid S5.2

Duidelijke spraakverstaanbaarheid in elke ruimte

Regelmatig kwam het voor dat sprekers niet duidelijk te verstaan waren. Dit hebben we opgelost door Electro-Voice Evid S5.2 luidsprekers verdeeld op te hangen. Deze werken aanvullend op het hoofdsysteem in de zaal, waardoor spraak ook onder het balkon en in de foyer duidelijk te verstaan is.

De Evid S5.2 vormen ook de basis voor het geluidssysteem in de foyer. In combinatie met de Dynacord C-1300 versterker is een goede geluidskwaliteit op laag niveau ook gegarandeerd.

Vermogen op het moment dat het nodig is

Het hoofdsysteem in de zaal bestaat uit Electro-Voice luidsprekers uit de EVF-serie. De luidsprekers worden aangestuurd door de nieuwe Dynacord IPX10:4 versterker. Deze combinatie zorgen voor volgende vermogen om elke activiteit te kunnen voorzien van voldoende headroom en goed geluid. Dit zorgt voor een goede basis voor live-muziek, toneel/theater en elektronische muziek. MFC De Meulewiek heeft hiermee de mogelijkheid om de activiteiten beter te kunnen faciliteren op technisch gebied.

Electro-Voice EVF

Waarom Electro-Voice en Dynacord?

Onze keuze voor deze merken kent twee hoofdredenen. Enerzijds hebben we zelf jarenlange ervaring in het toepassen van met name Electro-Voice in onze live-producties. Deze ervaring zorgt ervoor dat we een passende oplossing voor MFC De Meulewiek hebben kunnen creëren.

Anderzijds zijn beide merken de perfect passende combinatie om toe te passen in deze oplossing. Het uitgebreide scala aan luidsprekers van Electro-Voice heeft ervoor gezorgd dat we de juiste luidsprekers hebben kunnen selecteren voor deze installatie. De Dynacord versterkers en systeemmatrix bieden de ideale aansturing voor de luidsprekers. De mogelijkheid om alles makkelijk te kunnen integreren, zorgt voor een gebruiksvriendelijke oplossing voor de klant.