Geluidsinstallatie voor winkelcentrum Horst

In de periode augustus 2020 t/m februari 2021 hebben we in het winkelcentrum van Horst gewerkt aan de installatie van een gloednieuwe geluidsinstallatie. Hiermee wordt het winkelcentrum voorzien van achtergrondmuziek. Volledig aangestuurd vanuit één centrale plek.

Deze geluidsinstallatie is deel van het meerjarenplan van het Horster Centrum Management en de Gemeente Horst aan de Maas. Het doel is om van het centrum van Horst een toeristische trekpleister te maken. Het Centrum Management heeft ons in 2019 benaderd om hiervoor een voorstel te maken. Na enkele aanpassingen in het concept hebben we de opdracht gegund gekregen. Wij konden na de zomer van 2020 aan de slag met de installatiewerkzaamheden.

De geluidsinstallatie bestaat uit…

Voor deze installatie hebben we gebruik gemaakt van de Evid 6.2 luidsprekers van Electro-Voice. Een compacte luidspreker met een prachtig geluid. En uiteraard ideaal geschikt voor buitengebruik. Deze luisprekers zijn gemonteerd boven de winkelstraat. Hierdoor dekken ze de volledige winkelstraat in de breedte. De bewoners boven de winkels ondervinden minimale geluidsoverlast.

Bekijk hiernaast de video voor een indruk van de volledige installatie.

Meer weten over de Electro-Voice Evid luidsprekers? Neem contact met ons op.

Het hart van de geluidsinstallatie

Het geheel wordt aangestuurd door de Audac MTX88 in combinatie met twee Audac CAP48 versterkers. Deze combinatie maakt het mogelijk dat we meerdere zones konden creëren, welke afzonderlijk aangestuurd kunnen worden. De muziek komt via de Audac XMP44 modulaire mediaspeler. Deze maakte het mogelijk drie geluidsbronnen in een compacte vorm te installeren. In deze configuratie is het mogelijk muziek vanaf het internet te streamen, muziek vanaf USB af te spelen en de FM radio voor muziek te laten zorgen.

Het hart van deze installatie staat op een centrale plek. Het is mogelijk om alles vanuit één plek te bedienen, dankzij de gebruiksvriendelijke Audac Touch apps voor smartphone, tablet en PC.

Geluidsinstallatie winkelcentrum Horst - Kerkstraat
Geluidsinstallatie winkelcentrum Horst - Apparatuur
Geluidsinstallatie winkelcentrum Horst - Steenstraat

Gaat u uw geluidsinstallatie vernieuwen?

Wij denken graag met u mee. Samen met u kijken we naar uw wensen, de mogelijkheden en vereisten. Wij gaan hiermee naar de tekentafel en komen bij u terug met een voorstel dat past bij uw plannen.