Geluidsinstallatie voor winkel en bedrijf

Muziek brengt sfeer. Juist in een winkel of bedrijf kan het een verschil maken. Klanten hebben een sfeervolle beleving in de winkel en medewerkers hebben veel meer plezier tijdens het werk. En hiervoor is een goede geluidsinstallatie in uw winkel of bedrijf natuurlijk essentieel.

Wat is een goede geluidsinstallatie voor een winkel of bedrijf?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel makkelijk: de geluidsinstallatie moet afgestemd zijn op de locatie en de manier hoe deze toegepast wordt. De grootte en vorm van de winkel of bedrijf is van invloed op het type luidspreker en de plaatsing ervan. Ditzelfde geldt voor de soort muziek die afgespeeld gaat worden en het volume ervan.

Het is ons werk om op basis van jouw wensen en de locatie een passende oplossing te creëren, zodat de juiste muzikale beleving gerealiseerd kan worden in jouw winkel.

De onderdelen van een goede geluidsinstallatie voor jouw winkel

Een geluidsinstallatie bestaat uit meer dan luidsprekers ophangen in de winkel. De luidsprekers moeten gevoed worden door één of meerdere versterkers. Daarnaast wil je het volume kunnen regelen. En je hebt één of meerdere geluidsbronnen nodig. Afhankelijk van de manier hoe je muziek wilt afspelen. Manieren hoe je in een winkel muziek af kunt spelen zijn:

  • Muziek streamen vanuit online streaming diensten
  • Een muziekcomputer
  • Muziek afspelen van een USB/harddisk
  • Etc.
Geluidsinstallatie voor winkel en bedrijf

De manier van muziek afspelen die jouw voorkeur heeft bepaald ook welke apparatuur nodig is. Voor het realiseren van een goede geluidsinstallatie werken wij met gerenommeerde merken zoals onder andere Electro-Voice, Dynacord en Audac. Deze merken bieden de juiste middelen om een geschikte geluidsinstallatie voor jouw winkel of bedrijf te realiseren.

Vergeet niet om toestemming te vragen voor het afspelen van muziek in je winkel of bedrijf

Wil je muziek afspelen in je winkel of bedrijf, dan mag dan niet zomaar. Hiervoor heb je een licentie nodig die je toestemming geeft om muziek te mogen gebruiken. Deze licentie is uiteraard niet gratis. De kosten voor de licentie zijn afhankelijk van bijvoorbeeld waarvoor je de muziek gebruikt en hoe groot het oppervlak is waar de muziek te horen is.

Deze licentie vraag je aan via de stichting Buma Stemra. Zij beheren de licenties voor muziekgebruik in Nederland. Wij kunnen je uiteraard helpen bij het doen van de aanvraag.